Tudi fis ekipa Sk Črna počasi končuje sezono v kateri je Debelak Tilen prvič bolj redno nastopal na tekmah svetovnega pokala. Tako je Tilen letos nastopil na štirih tekmah superveleslaloma, treh smuka in dveh kombinacijah svetovnega pokala.

Resda ni osvojil nobene točke in se s tem ni uvrstil na olimpijske igre v Pyongchang, pa moram poudariti, da marsikje ni smučal slabo, bil na določenih odsekih prog zelo konkurenčen in ponekod imel tudi obilo smole. Tako je  v Lake Louise po štartni številki 40 začelo deževati in tekmovalci več niso imeli možnosti preboja med najboljših 30, v Val Gardeni je bila tekma pri številki 38 prekinjena in v Bormiu, ko se mu je takoj po startu odpela smučka.

Upam da bo v prihodnji sezoni še dvignil nivo smučanja v superveleslalomu ter dobil še več priložnosti, ker mu bo sigurno lažje sedaj, ko večino terenov v svetovnem pokalu pozna.

Ob koncu sezone smo imeli še tekme državnega prvenstva na Krvavcu, kjer pa je med Slovenci dosegel bron za 3.mesto v superveleslalomu, 4. je bil v smuku, 5. v veleslalomu in 6. v kombinaciji.

Vodja ekipe FIS Aleš Gorza